Career Stories

"De sfeer op kantoor is goed, mensen zijn makkelijk aanspreekbaar en iedereen doet zijn best om je welkom te laten voelen."

Pien Nijpjes
05 jun 2022

Al vroeg in mijn masterstudie ‘Medical Natural Sciences’ besloot ik mij te oriënteren op de wereld van consultancy. Het werken met verschillende opdrachtgevers en zo veel afwisseling in werkzaamheden trok mij aan. In het tweede jaar van mijn master begon ik dan ook al vroeg te zoeken naar een passende stage, via sites zoals Consultancy.nl, LinkedIn of gewoon via Google.

Ik kwam bij M&I/Partners terecht door te zoeken op advies/consultancy bureaus met opdrachten in de zorg sector, omdat dit aansluit met mijn studie en mijn interesses. Via de M&I/Partners website kwam ik terecht bij de verschillende afstudeer opdrachten en één daarvan sprak mij erg aan. Het project ging over kunstmatige intelligentie in de zorg, en is inmiddels mijn afstudeeronderwerp. Mij leek dit een erg interessant en vooral belangrijk onderwerp, omdat de zorg verandert. Big data en kunstmatige intelligentie kunnen hier een grote rol in spelen en uitzoeken hoe dit kan vind ik erg leuk om te doen.

Bij M&I/Partners krijg je de vrijheid om je onderzoek goed op te zetten en ze bieden veel ondersteuning. Als je vragen hebt is er altijd iemand om je te helpen! Ook helpen ze je met het contacteren van mensen om te interviewen, die je in je eentje misschien niet te pakken had gekregen. Ze stellen hun netwerk echt voor je open. Veel vrijheid voor je onderzoek betekent wel dat je gedisciplineerd aan het werk moet. Op kantoor is er ruimte om in alle rust te kunnen werken, je krijgt een laptop en je kan gebruik maken van extra schermen. Dit is vooral tijdens de literatuurfase erg handig! De sfeer op kantoor is goed, mensen zijn makkelijk aanspreekbaar en iedereen doet zijn best om je welkom te laten voelen. Ik voelde me zeer snel op mijn gemak en deel van de organisatie.

Voor na je studie biedt M&I/Partners traineeships aan van een jaar en dan kan je daarna als adviseur aan de slag.

Ook bieden ze bij M&I/Partners zogeheten Academy’s aan. Dit zijn workshops/cursussen waar je aan mee kunt doen, ook als stagiair. Ze worden gegeven door werknemers van M&I met veel kennis en ervaring en zijn ontzettend handig! Ik probeer ze zo veel mogelijk mee te pakken. Elk voor- en najaar zijn er ook ontwikkeldagen. Hier worden ook weer verschillende cursussen aangeboden waar je aan mee kunt doen. Ook is het een goed moment om iedereen even te spreken en elkaar beter te leren kennen. Voor na je studie biedt M&I/Partners traineeships aan van een jaar en dan kan je daarna als adviseur aan de slag. Mij bevalt het erg goed bij M&I en ik ga dan ook zeker solliciteren voor een traineeship!

De werkzaamheden verschillen per fase van je onderzoek. De eerste maand(en) zat ik vrijwel elke dag op kantoor om mij in te lezen, vragen te kunnen stellen en natuurlijk om iedereen te ontmoeten! Na deze opstart en literatuur fase begon ik met interviewen. Dit gebeurt door het hele land en daardoor zit ik in deze fase minder op kantoor, omdat ik anders veel reistijd kwijt ben. In de dagen dat ik geen interviews heb of afspraken op de universiteit, ga ik het liefst naar kantoor. Dat zegt maar weer hoe leuk de sfeer daar is!

Al met al kan ik een stage bij M&I/Partners erg aanraden. Als je op zoek bent naar een afstudeerproject met goede begeleiding, leuke collega’s en maatschappelijk belang bij een flexibele organisatie die je van harte welkom heet, zal ik zeker een kijkje nemen bij M&I/Partners!