Career Stories

"Make it simple but significant."

Anton de Beij
10 apr 2022

Wanneer ben je terechtgekomen bij Zestgroup?

Bijna 14 jaar geleden alweer… wat vliegt de tijd. Ik ben na mijn studie Bedrijfswetenschappen in Nijmegen begonnen bij een nutsbedrijf in Zutphen. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar een energiebedrijf in Zwolle. Een oud-collega van het nutsbedrijf had inmiddels de overstap gemaakt naar de Zestgroup en heeft mij benaderd. Bij deze bedrijven heb ik ervaring opgedaan in projectmatig werken en dat beviel me erg goed. De overstap naar een consultancybedrijf was een logische stap. Dit viel ook samen met een verhuizing naar Amsterdam. Alles viel op zijn plek!

Kun je ons iets meer vertellen over het type projecten waaraan je hebt gewerkt?

Mijn opdrachten liggen bijna altijd op het grensvlak Business en IT. Mijn eerste opdracht bij Zestgroup was bij een klant in de energiesector waar ik meegewerkt heb aan Stroomopwaarts/Nieuwe Metermarktmodel, waarbij altijd integraal naar de processen en de IT-oplossing werd gekeken. Daar kon ik ook gelijk mijn favoriete motto (van Don Draper) toepassen: ‘make it simple but significant’. Kijk naar eenvoudige oplossingen die echt iets bijdragen. Eenvoudige oplossingen blijven hangen, zijn makkelijker te verwerken in processen maar ook in de vertaling naar IT-oplossingen. Dit principe pas ik nog steeds toe. Procesverbetering, implementaties en transitie vormen de rode draad in mijn CV.

De diversiteit binnen Zest is in de afgelopen jaren veel groter geworden, waarmee Zest midden in de maatschappij past.

Waarom heb je gekozen voor Zestgroup?

De Zestgroup kwam op mijn pad en het type opdrachten sprak me aan. Ik heb de groei van Zestgroup meegemaakt en het is een volwassenere organisatie geworden. De cultuur waarin ik enerzijds word uitgedaagd om te ondernemen maar anderzijds ook ruimte is voor de mens achter de consultant sprak me erg aan, nog steeds eigenlijk! De diversiteit binnen Zest is in de afgelopen jaren veel groter geworden, waarmee Zest midden in de maatschappij past naar mijn mening.

Hoe is het contact met collega’s van Zest?

De fysieke meetings en events mis ik echt! Oftewel het contact met collega’s is een stuk minder geworden. Het scheelt dat ik in een focusgroep zit, bezig ben met een training binnen de Zest Academy en aanhaak bij het MT+. Daardoor heb ik nog regelmatig contact met collega’s. Ook heb ik een aantal hele leuke telefoongesprekken gehad i.h.k.v. ‘Lunchbellen’. Het lijkt me echt leuk om deze collega’s in real-life te ontmoeten. En met mijn collega Miriam bellen vind ik altijd gezellig!

Privé wandel ik me suf om te zorgen dat ik nog een beetje buiten kom en straks (duurt echt nog heel lang hoor, no worries) niet een veel te dikke vijftig plusser ben.

Tot slot, er wordt vaak gezegd dat binnen consulting hard gewerkt moet worden. Hoe is dit bij Zest? En hoe ziet jouw work-life balance eruit?

Mijn work-life balance is op dit moment erg goed in balans, mede dankzij Corona. Het scheelt twee uur reistijd per dag. Ik heb hierdoor ruimte om extra dingen te doen, zowel zakelijk als privé. Voor Zest heb in nog een QA-rol vervuld bij een van de energieleveranciers in Nederland. Dat was mogelijk naast mijn huidige opdrachten door het wegvallen van reistijd. Ook ben ik nu een training aan het opstellen voor de Zest Academy en heb ik een flyer voor marketing opgesteld. Daar is nu ruimte voor. Privé wandel ik me suf om te zorgen dat ik nog een beetje buiten kom en straks (duurt echt nog heel lang hoor, no worries) niet een veel te dikke vijftig plusser ben.