Career Stories

“Teamwork, waardering, loyaliteit en leergierigheid staan hoog in het vaandel bij mij om zo binnen Zestgroup de regisseur van mijn eigen loopbaan te kunnen zijn.”

Kay Custers
21 mrt 2022

Zester Kay Custers begon in februari 2021 aan de Masterclass Business Consultancy. We stelden hem een aantal vragen over hoe hij de eerste periode bij Zestgroup ervaren heeft.

Oriëntatie

Kay heeft tijdens zijn studie al diverse bijbanen gehad op het gebied van HR, Finance en Data. Na het behalen van zijn Master in Organization Studies aan de Universiteit van Tilburg orienteert Kay zich grondig op de arbeidsmarkt. Hij is opzoek naar een mooie uitdaging. Consultancy spreekt hem aan. Een traineeship lijkt hem ook wel wat. 1+1 is… Per februari 2021 is hij gestart met het traineeship voor young professionals van Zestgroup: de Masterclass Business Consulancy.

Sollicitatie

Juli 2020: Afgestudeerd aan de de Universiteit van Tilburg, master Organization Studies. Wat nu?

Ik heb naast en na mijn master bij een verzekeraar – financieel dienstverlener in de Automotive branche gewerkt en ik heb na de afronding van mijn master de tijd genomen om mij te oriënteren op de arbeidsmarkt. Mijn focus lag op de consultancy sector en na wat research kwam ik uit bij Zestgroup, een bedrijf dat mij meteen aansprak door de vele mogelijkheden op zowel leer- als werkgebied.

Trainingsmaand

De trainingsmaand voelde op het begin echt aan alsof ik weer terug in de schoolbanken was beland. Het is een intensief (online) traject van 5,5 weken met soms lange dagen. Ondanks dat alle trainingen digitaal waren, was de kwaliteit zeer hoog en hebben de trainers zich goed aangepast aan de omstandigheden. Ik heb in korte tijd kennis gemaakt met Zest als bedrijf, consultancy skills en ik heb verschillende certificaten behaald (o.a. PRINCE2®, ABC Scrum Master®, Lean Six Sigma Yellow Belt en Stakeholder Engagement). Als afsluiter hebben we heerlijk digitaal geluncht met alle mede-masterclassers, trainers en het MT.

Zest biedt de ruimte om je eigen kwaliteiten in te zetten en deze verder te ontwikkelen.

Waarom Zest?

De uitstraling en werkwijze van Zest wekte meteen mijn interesse bij het 1e contactmoment en werd wederom bevestigd bij het 2e gesprek. Het ontwikkelingstraject paste precies bij mijn ambities en maakte mij erg enthousiast. Zest biedt de ruimte om je eigen kwaliteiten in te zetten en deze verder te ontwikkelen. Tevens krijg je de kans om bij innoverende, toonaangevende (internationale) opdrachtgevers aan het werk te gaan. Kortom, genoeg redenen voor mij om voor Zest te werken.

Stage

Tijdens de masterclass was al bekend dat ik bij een netbeheerder in Zeeland vier weken stage ging lopen. Het was wederom even wennen om ergens te starten zonder de opdrachtgever in real-life ontmoet te hebben, maar desondanks heb ik snel mijn weg kunnen vinden. Ik werd meteen het diepe ingegooid en kon mijn ervaringen uit de masterclass meteen toepassen in de praktijk. Dit maakte het erg praktisch en uitdagend. Zo heb ik mij beziggehouden met het opzetten van een raamwerk voor de inventarisatie van business requirements, gericht op story-telling.

Eerste ervaringen

Ondanks dat mijn eerste ervaringen voornamelijk digitaal zijn geweest, heb ik in deze korte periode al wat van de prettige informele sfeer binnen Zest kunnen proeven. Ik kan zeker beamen dat er goed wordt gezorgd voor de medewerkers, zelfs in coronatijd. Ik krijg geregeld pakketjes/kaartjes toegestuurd en er worden verschillende avonden georganiseerd om de ‘connectie’ met collega’s in stand te houden.

Collega's ontmoeten

Ik heb voor het eerst mogen proeven aan het consultancy wereld en de eerste maanden bevestigen mijn keuze om mij hierin verder te ontwikkelen. Teamwork, waardering, loyaliteit en leergierigheid staan hoog in het vaandel bij mij om zo binnen Zestgroup de regisseur van mijn eigen loopbaan te kunnen zijn. De Zest Academy (opleidingsorgaan intern) helpt mij hierbij door vanuit 6 kennisdomeinen gecertificeerde trainingen aan te bieden op verschillende niveaus, gegeven door ervaren trainers.

Het enige wat momenteel ontbreekt is de real-life ontmoeting met mijn (digitale) Zest collega’s.. Ik kijk uit naar het eerstvolgende feest..