Career Stories

"Vanaf dag 1 heb ik een goed gevoel bij Zestgroup gehad en dit gevoel is tot op heden zeker aanwezig."

Joris Westhof
10 apr 2022

Mijn naam is Joris, ik ben 30 jaar en sinds 2017 werkzaam bij Zestgroup. Hiervoor heb ik ruim 2 jaar gewerkt bij adviesbureau TEN HAVE Change Management en een mijlpaal daar was het boek dat ik samen met 2 partners gemaakt heb over Sociale Psychologie en Verandermanagement. Via via kwam ik in contact met Zestgroup en de klik was er gelijk.

Zestgroup en de kansen die ze bieden

Als gevoelsmens puur sang is een klik voor mij cruciaal. Wellicht dat mijn achtergrond in de psychologie (Arbeids- & Organisatiepsychologie, Universiteit Utrecht) hier ook mee te maken heeft. Vanaf dag 1 heb ik een goed gevoel bij Zestgroup gehad en dit gevoel is tot op heden zeker aanwezig. Zestgroup kenmerkt zich door een open cultuur met een platte organisatie. Daarnaast zet Zestgroup in op individuele ontwikkeling van consultants door middel van interne opleidingen op meerdere gebieden en door persoonlijke coaching en begeleiding. Daarnaast staat assertiviteit hoog in het vaandel. Als je wat wil en je gaat er voor dan is er binnen Zestgroup heel veel mogelijk. Voor mij betekende dit sinds september 2019 een functie als Managing Consultant.

Als je wat wilt en je gaat er voor dan is er binnen Zestgroup heel veel mogelijk.

Iedere week is voor mij echt anders

Uiteraard een cliché maar voor mij gaat dit zeker op. Ik werk als programma-manager voor een opdrachtgever in de energiesector, geef trainingen over onder andere burn-out preventie en Verandermanagement en ben met veel enthousiasme bezig met mijn nieuwe functie als Managing Consultant. Hierbij focus ik mij op het begeleiden van collega consultants, gesprekken met opdrachtgevers en de strategie van Zestgroup zelf. Tot slot ben ik ook actief in de wervingsgroep van Zestgroup, waarbij we meerdere keren per jaar relevante events van voornamelijk Universiteiten en Hogescholen bezoeken voor naamsbekendheid en om jeugdig talent aan ons te binden. Dat laatst zelfs één van de directeuren van Zestgroup op zo’n bijeenkomst stond zegt in mijn ogen genoeg over de open cultuur en de platte organisatie die Zestgroup heeft.

Combinatie met (top)sport

Wat het waarschijnlijk nog uitdagender maakt is dat ik naast mijn werkzaamheden bij Zestgroup ook actief ben in het betaalde voetbal als Assistent-Scheidsrechter. De juiste balans tussen werk / sport en privé is daardoor cruciaal. Vanuit Zestgroup krijg ik alle benodigde ruimte voor mijn sportcarrière en ook binnen de KNVB gaan ze flexibel om met maatschappelijke carrières. Daarnaast werk ik 4 dagen voor Zest, zodat ik ook voldoende rust kan nemen.

Toekomstperspectief

Zelf vind ik het altijd lastig te bepalen waar ik over bijvoorbeeld 5 jaar sta. Enerzijds probeer ik niet te ver vooruit te kijken en meer in het moment te leven, anderzijds heb ik wel ambities. Zo wil ik doorgroeien in mijn rol als Managing Consultant en heb ik de ambities actief te zijn op het hoogste Nederlandse voetbalniveau: de Eredivisie. Genoeg uitdagingen om met beide handen aan te grijpen de komende jaren!