Career Stories

“Ik help grote Nederlandse en internationale financiële instellingen bij het verbeteren, digitaliseren en transformeren van hun risicomanagement raamwerken en functies.”

Werner Gross
02 apr 2024

Wat betekent The New Equation voor jou persoonlijk?

Bij The New Equation gaat het voor mij vooral om samenwerking en mensen bij elkaar brengen. Verschillende competenties werken nu meer samen bij projecten, en alle kennis en vaardigheden binnen PwC worden nu echt gebundeld, zodat we maximale waarde creëren voor klanten.

Hoe ben je bij PwC terecht gekomen en wat doe je precies?

Ik heb voor PwC gekozen vanwege de klik die ik meteen had met mijn (toekomstige) collega's met wie ik mijn sollicitatiegesprek had. Ik had onmiddellijk het gevoel dat dit mensen zijn met wie ik wil samenwerken en tijd wil doorbrengen.

Ik werk in het Risk Consulting-team bij Financial Services. Dat houdt in dat ik grote Nederlandse en internationale financiële instellingen help met het verbeteren, digitaliseren en transformeren van hun risicomanagementkaders en -functies. Wij werken aan krachtige processen voor het effectief signaleren en beperken van de risico's die financiële instellingen lopen in verband met financiële criminaliteit, gedrag, nieuwe risico's enz. Dat is nodig om te zorgen voor meer vertrouwen, transparantie en veiligheid in ons financiële stelsel.

Waarom heb je voor Risk Consulting gekozen?

mogelijkheid om met heel veel verschillende klanten te werken en zo heel diverse problemen te helpen oplossen. Bij FS Risk Consulting werken we samen met grote Nederlandse banken, verzekeraars, betalingsdienstaanbieders, fintechs, pensioenfondsen, vermogensbeheerders enz. Met zo'n brede selectie van bedrijven bouw je snel ervaring op.

Wat is jouw (studie)achtergrond?

Ik heb in Maastricht gestudeerd. Ik heb een bachelor Economie en een master Financial Economics gedaan.

Hoe ziet jouw werkdag er ongeveer uit?

Een van de dingen die Consulting voor mij zo interessant maken, is dat er nooit echt een typische werkdag is. Vanwege de projectmatige aard van het werk, vaak voor meer dan één klant tegelijk, en de diverse projectteams is er bijna nooit sprake van een 'doorsnee' werkweek. Je moet dus altijd flexibel en alert zijn en dat houdt me scherp en enthousiast.

Wat vind je leuk aan je werk?

As ik PwC in 3 woorden zou moeten samenvatten, zou ik zeggen: Mensen, Energie en Potentieel. PwC is ontzettend mensgericht, we geven elke collega het gevoel dat hij of zij een belangrijke bijdrage kan leveren. Er is heel veel energie en enthousiasme.

Wat mij aantrok tot PwC Consulting is het werken voor diverse klanten en het helpen bij het oplossen van uiteenlopende problemen.

Wie ben je in je vrije tijd?

Ik ben een fervente watersporter dus in de zomer ben ik vaak op de Amsterdamse grachten te vinden. Daarnaast houd ik ook van koken en van samen met vrienden eten en drinken.

Vertel iets over je team/samenwerking/collega’s/de open cultuur bij PwC?

Mensen en samenwerking staan altijd voorop. Bij PwC zit de waarde in je collega's. De mogelijkheid om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en optimaal gebruik te maken van elkaars opgedane ervaring zorgt ervoor dat we kwalitatief hoogstand werk afleveren.

PwC is ontzettend mensgericht, we geven elke collega het gevoel dat hij of zij een belangrijke bijdrage kan leveren.

Is er binnen PwC ruimte voor persoonlijke groei/ontwikkeling?

Er is veel ruimte om je eigen groei en ontwikkeling vorm te geven. Je hebt er zelf een stem in en er is binnen het PwC-netwerk altijd wel een cursus of opleiding te vinden. Er zijn internationale trainingen, postdoctorale opleidingen, interne masterclasses - dus je kunt je kennis en expertise zo veel uitbreiden als je wilt.

Kun je iets zeggen over de waardering/erkenning voor jouw werk binnen PwC?

Ondernemerschap, initiatief en toewijding worden bij PwC altijd gewaardeerd en erkend. Ik vind dat mijn functioneren goed wordt besproken en dat de erkenning en waardering in orde zijn. Successen worden gevierd, maar ook verbeterpunten worden gewoon besproken.

Kun je een project noemen waar je trots op bent?

Een van mijn meest gedenkwaardige projecten was de ondersteuning van een grote Europese bank bij de herontwikkeling van hun risicomanagementraamwerk, waarbij PwC-collega's uit heel Europa betrokken waren. Deze mogelijkheid tot samenwerking overstijgt niet alleen de competenties binnen het Nederlandse kantoor, maar ook die van andere Europese PwC-kantoren. Een andere noemenswaardige functie is mijn rol in de Young Advisory Board, die onder de PwC Advisory Board zit als klankbord en adviesorgaan, en voor verbinding zorgt tussen de meer junior en senior collega's. Deze rol geeft je echt de mogelijkheid om een stem te hebben en invloed uit te oefenen op de strategische richting van het Nederlandse bedrijf.

Er is veel ruimte om je eigen groei en ontwikkeling vorm te geven.

Wat kan je zeggen over de flexibiliteit/work-life balance bij PwC?

Ik krijg van PwC het vertrouwen dat ik mijn werk en verantwoordelijkheden zelf kan inrichten. Ik voel mij nooit ingeperkt door mijn werk of dat men verwacht dat ik uren maak. Consulting is natuurlijk projectwerk dus er is wel wat variatie in de werkdruk. De focus ligt echter altijd op het leveren van kwaliteit.

Wat zou je tegen je toekomstige collega’s willen zeggen?

Als je ambitieus bent, in een dynamische, internationale, samenwerkingsgerichte omgeving wilt werken, en grote financiële instellingen in Nederland en Europa wilt helpen bij het verbeteren van hun risicobeheer en weerbaarheid in een continu veranderende wereldeconomie, dan denk ik dat FS Risk Consulting een geweldige plek is om je carrière te beginnen.

Over PwC

One Assurance Academy

De One Assurance Academy is een tweejarig traineeship voor super ambitieuze mensen die op zoek zijn naar een kick-start van hun carriere in accountancy. Je start met een groep mensen met verschillende specialisaties en achtergronden, zo bouw je meteen een divers netwerk op. Want bij PwC geloven we dat je de beste oplossingen samen bedenkt.

Meer over de traineeships