Career Stories

Broes vervulde zijn wens zonder delaware te verlaten: verhuizen van Gent naar Amsterdam

Broes Tanghe
23 okt 2023

Broes Tanghe (29) droomde al jaren van Amsterdam. Hij wilde zijn tanden zetten in een warme stroopwafel, struinen over de Keizersgracht en al joggend de zon zien opkomen in het Vondelpark. Toen hij zijn collega’s over zijn wens vertelde, kwam-ie pijlsnel uit. Hij stapte van delaware België over naar delaware Nederland, waar hij als Senior Microsoft Dynamics 365 Finance Consultant aan de slag ging.

Nederbelg

Broes zakt een paar keer per maand in zijn leaseauto af naar het zuiden. De bestemming? Zijn ouderlijkhuis in Aalter, tussen Gent en Brugge. “Daar praten ze met een dialect”, legt hij uit. “Sinds ik in Amsterdam woon, sluipen er Nederlands woorden in. Zeg ik ‘doei, fijne avond’. Dan kijkt mijn omgeving mij wel even vreemd aan. ‘Goeieavond’ is daar gebruikelijker.”

Je werkt nu 1 jaar en 3 maanden in Nederland. Vertel eens. Hoe anders is het hier dan in België?

“Ha, de klassieke opmerking is waar: Nederlanders zijn een stuk directer dan Belgen. In het begin moest ik daaraan wennen. Ik dacht bij opmerkingen van anderen soms: oei, dat had ik zo niet gezegd. Nu valt het niet meer op. Ik weet dat het geen kwaad kan om te zeggen wat je denkt, zolang het onderbouwd is. Ik spreek mezelf ook vaker uit. En dat zal ik ook blijven doen mocht ik ooit terugkeren naar België.”

Wat valt je nog meer op?

Lachend: “Nederlanders dineren zo vroeg! In België eten we om 19.00 of 19.30 uur. Als ik door Amsterdam Oost loop, zie ik mensen al om 17.00 uur aan tafel zitten. Bizar.”

“De interactie op kantoor is ook anders dan in Gent. In Nederland werken mensen uit het hele land. Met collega’s uit het noorden praat je wat losser dan uit andere regio’s. Grappig om dat verschil te merken. In België merk je dat onderscheid niet. Bijna iedereen komt uit Vlaanderen, omdat er taalbarrière is met Wallonië. Aan de andere kant: de sfeer op de werkvloer is in beide landen hetzelfde. Iedereen staat voor je klaar en wil je helpen.”

delaware is een vooruitstrevend bedrijf. Niet alleen op het gebied van technologie, maar ook in de werkcultuur. Iedereen is bij delaware welkom. En je collega’s kijken naar je om.

Hoe verliep de overstap naar Nederland?

“Die ging rap. Ik liet tijdens een gesprek met mijn teamlead vallen dat ik een leven in Amsterdam wel zag zitten. Hij was direct enthousiast. Als internationaal bedrijf wil delaware iedereen helpen die in het buitenland wil werken. Hij nam contact op met de HR-manager en een paar leidinggevenden in Nederland. Voordat ik het wist kon ik daar aan de slag. Mijn huidig team was toen net opgericht dus het kwam hen ook goed uit dat ik erbij kwam. Ik had zelfs eerder een nieuwe baan dan dat ik een appartement had. Het is erg fijn dat ze zo snel en goed meedachten.”

Was het lastig voor je om van België naar Nederland te gaan?

“Dat Nederland om de hoek ligt, maakte de verhuizing van Gent naar Amsterdam makkelijker. Toch moest ik wennen. Niet alleen vanwege de cultuur, maar ook qua baan. In Nederland werken minder mensen (zo’n 230, tegenover 1600 in België, red.) en zijn de teams kleiner. Het team waarin ik zit, is ook relatief nieuw. Dat brengt af en toe groeipijn met zich mee. Daardoor is de werkdruk soms hoog. En dat is hartstikke logisch.”

Wat doet het bedrijf eraan?

“Mijn leidinggevenden gaan er goed mee om. Ons team is hard gegroeid: van vier naar dertig personen in nog geen twee jaar tijd. De communicatie gaat hierdoor niet altijd soepel. We hebben onder andere sessies met HR gepland. Zo leren we elkaars persoonlijkheden en werkmethodes sneller en beter kennen. Dat gaat zeker helpen.”

In augustus 2020 kwam je terecht bij delaware. Hoe ging dat eigenlijk?

“Ik had het naar mijn zin bij mijn vorige werkgever en was niet op zoek naar een andere job. Dat veranderde toen ik een LinkedIn-bericht kreeg van de recruiter van delaware. Ik was nieuwsgierig. delaware staat in België bekend als een goede werkgever. De recruiter haalde me over. En ik besloot het aanbod te accepteren. Iets waar ik nog geen moment spijt van heb gehad.”

Wat trok je over de streep?

“Dat het een vooruitstrevend bedrijf is. Niet alleen op het gebied van technologie, maar ook in de werkcultuur. Iedereen is bij delaware welkom. En je collega’s kijken naar je om.”

Zie je dit ook terug op de werkvloer?

“Zeker. Er hangt een fijne sfeer. We spreken met collega’s ook na werktijd af en gaan bijvoorbeeld met het bedrijf op wintersport. De organisatie is ook redelijk plat: je kunt met iedereen een praatje maken. Daarnaast kun je als nieuwkomer een buddy krijgen. Hij of zij helpt je met je leerdoelen en checkt hoe het met je gaat. Ik ben trots op delaware als bedrijf. Je kunt er veel bereiken en je hebt een aandeel in de verandering van het IT-landschap. En nee, niemand heeft mij ingefluisterd dat ik dit moet zeggen, haha.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er bij jou uit?

“We rollen momenteel Microsoft Dynamics 365 in Nederland uit. Als consultant heb ik meetings met klanten, werk ik aanvragen van hen uit en zorg ik voor de vertaalslag naar de technische afdeling. Daarnaast neem ik de new joiners onder mijn hoede. Ik help hen wanneer ze bij ons komen werken. Vooral het eerste half jaar heb ik wekelijks contact met ze. Ik vraag ze hoe het gaat, of ze ergens mee zitten en wat ze nodig hebben voor hun ontwikkeling. Geen dag is hetzelfde bij delaware. En dat maakt deze baan zo tof.”

Benieuwd naar alle mogelijkheden binnen delaware?

Bekijk de vacatures

Veronique van Boxtel - delaware Netherlands

Recruitment Business Partner

Werken bij delaware