Ahmed Zakri

"De uitdagende en complexe opdrachten die ik bij Solviteers uitvoer passen bij mijn ambitie. "

Ahmed Zakri
24 feb 2020

Ik heb de HBO-opleiding Business IT & Management gedaan. Tijdens mijn afstudeerstage maakte ik kennis met het vak ICT Consultant. Het sprak me aan: de afwisseling, het contact met klanten en gevarieerde werkdagen.

Toen ik eenmaal mijn diploma op zak had, solliciteerde ik op de vacature van Junior ICT Consultant bij Solviteers. Ik had al een beeld bij de functie en daarnaast sprak het werkveld me aan. Solviteers is met name actief bij lokale overheden. Ik zag daarin een uitdaging. Dat werd nog eens bevestigd tijdens mijn eerste gesprek. Bovendien realiseerde ik me door dit gesprek ook hoe gaaf het is om maatschappelijk relevant werk te doen.

Mijn start bij Solviteers verliep goed. Ik startte met een intensief traject vanuit de Solviteers Academy. Hierbij volgde ik een cursus ter verdieping van de gemeentemarkt, een basiscursus SQL en ging ik aan de slag met het behalen van een aantal belangrijke certificaten zoals die van BiSL Foundation, ASL Foundation en Agile PM Foundation.

Verder mocht ik al direct meelopen met verschillende consultants. Ik heb ervaren dat dit een fijne manier is om het vak snel te leren. Ik leerde ontzettend veel door gewoon te kijken hoe anderen het doen.

Het is ook leuk dat ik al vrij snel een eigen klus kreeg. Ik hou ervan om uitgedaagd te worden en in het diepe te springen.

Het werk is heel divers. Soms ben je bezig met een klus op het gebied van functioneel beheer, een andere keer gaat het meer over processen en heb je meer een adviserende rol. Beiden heb ik al meegemaakt. Het is ook leuk dat ik al vrij snel een eigen klus kreeg. Ik hou ervan om uitgedaagd te worden en in het diepe te springen. Ik moest me in twee weken tijd een gemeentelijke applicatie eigen maken. Ik heb hierover gesproken met mijn teamleider en collega’s en geloofde erin. Ik wist dat ik het kon, zéker omdat ik inmiddels had ervaren dat alle collega’s bereid zijn om je te helpen.

Om je kennis up-to-date te houden organiseert Solviteers maandelijks een Advies & Implementatie dag. Daarbij delen we kennis, zijn er presentaties en evalueren we de afgelopen maand. Dat is reuze interessant. Het is bovendien een mooi moment om alle collega’s te zien. Zelf voel ik dat ik me hier enorm ontwikkel en alle kansen krijg om te groeien, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Ik heb samen met mijn teamleider het Talent Ontwikkel Plan besproken. Mijn ambitie is Business Intelligence. Inmiddels heb ik al kunnen meelopen met een collega die hierin gespecialiseerd is. Binnenkort volg ik een training die gericht is op het verbeteren van mijn soft skills. Ik zie hoe uitdagend en complex de opdrachten zijn die bij Solviteers binnenkomen en dat is precies wat ik ambieer. Ik vind het hier top: ik kan mezelf in snel tempo ontwikkelen en dat binnen een team waarin iedereen voor elkaar klaar staat. En dan heb ik nog niet eens de leuke uitstapjes genoemd, want ook dat is hier dik in orde!

Wil jij ook aan de slag als Junior ICT Consultant bij Solviteers? Bekijk dan de vacature en solliciteer!

Ahmed Zakri - Solviteers

Junior ICT Consultant

Ik ben een analytische, nauwkeurige en leergierige persoon die zich volledig inzet. Ik zou graag de bedrijfsladder willen beklimmen om meer kennis en ervaring op te doen.

WerkenbijSolviteers.nl